Teden otroka je program Zveze prijateljev mladine Slovenije že od leta 1954. Vsako leto se začne na prvi ponedeljek v oktobru in traja do nedelje istega tedna. Letošnja tema je bila »Otrok – nepopisan list«.  Letošnja tema nas tako opominja, kako pomembno je,  da otrokom omogočimo pogoje za srečno in izpolnjujoče otroštvo.

Vsako leto tudi v našem vrtcu obeležimo teden otroka. Strokovne delavke  smo načrtovale dejavnosti, ki so poudarjale povezovanje ter druženje, predvsem pa v ospredje postavljale otroka, ki je tudi v sodobnem času nadvse radoveden, brezskrben ter razigran.

V predšolski skupini so se pogovarjali o igri in otroštvu sedaj ter ob fotografijah o igri in  otroštvu njihovih staršev. Imeli smo palačinkin piknik, igro z igračami od doma in igro s prvošolci. Starejši so imeli vadbeno uro s Poskokcem, najmlajši pa FIT dopoldne.

Dogajalo se je veliko zabavnega in zanimivega, predvsem pa nismo pozabile kako pomembno je, da pri vsem tem otroci ostanejo otroci ter kako pomembno vlogo imamo v tem obdobju mi odrasli. Poskrbimo, da jim bomo omogočili čim več pozitivnih izkušenj ter da jim bomo nudili dovolj topline, varnosti in ljubezni.

Besedilo: Katarina Černigoj

Fotografije: Arhiv vrtca Štanjel

DOSTOPNOST