V torek smo z otroki obeležili Teden kulturne dediščine in se odpravili na ogled suhega zidu v bližini vrtca. Pri suhem zidu nas je čakalo prav posebno presenečenje. 

Z otroki smo v vrtcu prebrali pismo zajčka Repka, v katerem je pisalo, da je za nas pripravil presenečenje tam, kjer smo dan prej nabirali storže. Takoj je stekel pogovor o tem, kje smo se dan prej igrali.  Z nestrpnostjo smo se vsi skupaj odpravili na travnik, kjer smo začeli iskati skrito presenečenje pri suhem zidu. Med iskanjem smo našli pismo!

Razprli smo odejo na travniku, se usedli in s pričakovanjem pokukali v pismo. Notri nas je čakala pravljica z naslovom Suhi zid in miška, ki smo jo skupaj prebrali. Po koncu pravljice sem ponovno segla v pismo in našla še nadaljnja navodila od zajčka Repka – otroci so morali iz velikih in majhnih kamnov zgraditi svoj suhi zid.

Dan je bil poln veselja in ustvarjalnosti, zajček Repko pa nas je ponovno popeljal v svet učenja v naravi ter preko igre otroke spodbudil k zavedanju pomena kulturne dediščine. 

Besedilo: Vanesa Čehovin

Fotografije: Saša Benčič

DOSTOPNOST