Zakorakali smo v novo šolsko leto 2024 / 2025. Polno izzivov in lepih pričakovanj. Otroci iz skupine Sončki so se spoznali in hitro sklenili prijateljstva. Še prej pa so si sami izbrali znak skupine. Izdelali plakat z veliko sonca. Vsak otrok si je narisal svoj znak na sončno medaljo, ki jo je odnesel domov. Prav tako so si pobarvali znake s tempera barvami in risbice obesili na pano.

Otroci so v vrtcu zelo vedoželjni in igrivi. Med prosto igro se najde različna paleta igrač in dejavnosti, s katerimi si popestrijo dan. Zjutraj izštejemo dežurne z hudomušnimi izštevankami. Za rojstni dan zapojemo pesmico Rojstni dan ter se igramo različne rajalne igre in družabno igro Tri v vrsto.

V kotičku dom se otroci spremenijo v mamice, sestrice, vzgojiteljice in še bi lahko naštevali. Na blazini nastajajo različna vozila in stolpnice. V likovnem kotičku otroci režejo s škarjicami in rišejo mavrične risbice. V knjižnem kotičku poiščejo slikanico in si jo ogledajo. Na igrišču brcajo žoge v gol, iščejo žuželke, rišejo s kredami, hodijo s hoduljami in se igrajo s prijatelji iz vrtca.

V vrtcu lahko otrok sam prosto izbira, kje, kaj, kako in s čim se bo igral, deloval in eksperimentiral, lahko tudi odnehal. Različne igre lahko vadijo dneve, celo tedne dolgo. Ponudba iger v vrtcu je raznolika in ustrezna. Zelo pomembne so tudi igre na prostem.

Besedilo: Branka Trampuš

Fotografije: Branka Trampuš

DOSTOPNOST