Juhuhu, končno je poletje tu! Tople poletne dopoldneve pri Medvedkih izkoristimo za igranje zunaj. Ven gremo takoj po dopoldanski malici, saj se ob 10h že vračamo v notranjost vrtca, ker je zunaj že precej vroče. Veliko se igramo na igrišču v peskovniku, kjer se družimo z ostalimi skupinami otrok iz cele enote. Tam so otrokom na razpolago lopatke, kanglice ter drugi pripomočki za igro v peskovniku. Zelo radi posegajo tudi po velikih tovornjakih in traktorjih, katere nam je lani za darilo prinesel Dedek mraz. Dvakrat smo se tekom počitnic odpravili tudi na sprehod okrog vrtca. Otroci so pridni držali bibo in opazovali okolico. Z veseljem so pomahali mimoidočim in jih tudi lepo pozdravili. 

Veliko časa izkoristimo tudi na naši terasi, ki si jo delimo s skupino Miške. V teh dneh smo na ograjo terase navezali table pikapolonice, na katere so otroci risali s kredami. Posluževali smo se tudi poganjalcev in ostalih telovadnih pripomočkov. 

Ko postane pa zunaj prevroče se radi poslužujemo tudi vrtčevske telovadnice, v kateri imamo na razpolago pester izbor telovadnih pripomočkov. Vsekakor se trudimo, da se otroci čim več gibajo, tako zunaj kot v notranjosti vrtca. 

Besedilo in slike: Tadeja Požar

DOSTOPNOST