V četrtek zjutraj nas je avtobus odpeljal do Kranjske Gore. Tam smo se za štiri dni nastanili v Vili Šumica. V teh štirih dneh smo se sprehodili do jezera Jasna, se slikali ob kozorogu ter se igrali ob reki Pišnici. Voda je bila mrzla, zato smo raje iz rečnih kamnov zgradili suhozid.

Ob obisku Planice smo si ogledali trening skakalcev, Nordijski center ter se vsi povzpeli do polovice naše največje skakalnice.

Otroci so bili navdušeni tudi nad naravnim rezervatom Zelenci in lepotami, ki jih ta prinaša. Opazovali smo modro-zeleno vodo in upali, da vidimo kakšno ribo.

V Vili Šumica res ni manjkalo zabave. Zvečer smo si pripravili zabavo v pižamah in lov na skriti zaklad ter se ob prostem času igrali veliko zabavnih iger.

Dan, ki bo vsem ostal v spominu, je obisk Kekčeve dežele. Tam smo iz Bedančevih rok rešili vzgojiteljico Elo in Kekčevo Mojco. Pogumno smo ugnali Bedanca in se skupaj s Kekcem odpravili do Pehte, kjer sta nas prijazno pogostila. Kekec je otrokom zaupal svojo skrivnost, katero so otroci s polno dragocenih spominov prinesli domov.

Besedilo: Katja Luin

Fotografije: Katja Luin

DOSTOPNOST