V tem šolskem letu smo se vključili v projekt Sobivanje – Varno v vrtec in šolo. Projekt je bil razdeljen na tri dele: Začetek vrtca in šole (varna pot v vrtec in šolo), Vidnost in varnost pozimi in Pešci, kolesarji, vozniki skirojev (kolesarski dan).

V tretjem delu smo organizirali kolesarski dan. Preden smo šli na kolo, pa smo se naučili kako pomembno je, da nosimo čelado, kako jo pravilno namestimo na glavo, ogledali smo si videoposnetek varnega kolesarjenja. Otroci so si zapomnili  informacijo, da lahko vozijo kolo le v spremstvu polnoletne osebe na območju umirjenega prometa. V vrtec so pripeljali svoja kolesa, skiroje in vso zaščitno opremo. Odpravili smo se pred vaški dom v Hrpeljah, kjer smo pripravili poligon s pomembnimi prometnimi znaki. Držali so se navodil, upoštevali prometne znake in uspešno zaključili kolesarski dan.

Glavni namen projekta je preventivno ozaveščanje otrok in odraslih o varnosti v prometu, s poudarkom na prometni varnosti v okolici šolskih in otroških igrišč.

Besedilo: Erna Fabjančič

Fotografije: Erna Fabjančič

DOSTOPNOST