Kot vsako leto smo ga obeležili tudi mi. Med, maslo, mleko, črn kruh in jabolko so si otroci privoščili ob prazničnem pogrinjku.

V slovenskih vrtcih, osnovnih šolah, zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami ter drugih institucijah oz. javnih zavodih je tudi letos potekal »Tradicionalni slovenski zajtrk pod sloganom »Kruh za zajtrk, super dan«.

Tradicionalni slovenski zajtrk je za otroke poseben »praznik«, saj se nanj pripravljamo z raznimi dogodki, samo doživetje zajtrka pa nadgrajujemo z izobraževanji o pomenu lokalne hrane in zdravega načina prehranjevanja. Ob tej priložnosti nas obiščejo tudi lokalni čebelarji. Na ta dan nam kuharice in kuharji pripravijo tradicionalna živila zajtrka, kot so med, maslo, mleko, črn kruh in jabolka, sam projekt pa spodbuja, da po lokalnih živilih posežemo tekom celega leta in jih kupimo na najbližji kmetiji oziroma pri najbližjem pridelovalcu.

Začnite dan z zajtrkom in dan bo vaš!

Besedilo: Maja Anderlič Može
Fotografije: arhiv enote Lokev

DOSTOPNOST