V skupini pri medvedkih smo se v mesecu Novembru seznanjali s slikanico »Mala miška in veliko rdeče jabolko«. Otrokom so bile ponujene dejavnosti iz vseh področij. Prek teh so lahko utrjevali slikanico in razumeli njeno sporočilo.

Obeležili smo Svetovni dan jabolk in se seznanili z deklamacijo » Jabolko rdeče, hej!.

Na sprehodih smo opazovali naravo, drevesa in nabirali jesenske liste.

Slikanico smo večkrat obnavljali prek ilustracij in aplikacij.

Otroci so na drevesnem diagramu razvrščali jesensko sadje glede na dano lastnost je jabolko/ ni jabolko. Sestavljali dele v celoto, igrali spomin, urili spretnost pri vtikanki veliko rdeče jabolko z rdečimi vatiranimi palčkami. Razvrščali nastopajoče živali iz slikanice v svoje hiške na tleh.

Likovno ustvarjali s tiskanjem z rdečo tempera barvo na veliko jabolko.  Barvali, lepili in risali malo miško. Ter ustvarjali z rdečim plastelinom.

Spoznavali in zaznavali glasbila, ki ponazarjajo oglašanje ali gibanje živali. Se seznanjali in peli jesenske pesmice o živalih in jesenskih plodovih.

Praznovali Slovenski tradicionalni zajtrk ob kruhu, medu, maslu, mleku in slastnem rdečem jabolku.

Igrali z didaktično kocko na kateri so bile živali iz slikanice. Ob metu kocke prepoznali in gibalno posnemali. Na kocki je bilo tudi jabolko, ki so ga otroci komaj čakali pokazati kako se to kotali.

Iz jabolk pa smo pripravili tudi zdrav domač jabolčni čips s cimetom, ki se je kar topil v ustih mmm.

Besedilo: Nada Mačinković

Fotografije: arhiv vrtca Lokev

DOSTOPNOST