Strokovne delavke smo zjutraj pripravile kotiček za predstavo. Otroci so ga takoj opazili saj je bil prav posebno zimsko obarvan. Zanimalo jih je kakšno predstavo si bomo ogledali na kar smo jim odgovorile, da posebno zimsko novoletno predstavo. Tako otroci kot strokovne delavke smo se pripravili že za ogled predstave a nismo vedeli kdo bo v predstavi nastopal. Otroci so že spraševali kdo bo nastopal in kdaj. Na kar nas je na vratih z obiskom razveselila Gabrijela Kocjančič. Tudi ona je prišla na predstavo a preden se je želela usesti smo pred vrati slišali zvok. Gabi je pogledala pred vrata in videla škrata, ki se mu je zelo mudilo. Ko je pogledala na tla je zagledala slikanico KAKO STA BIBI IN GUŠTI SIPALA SREČO. Takrat je ugotovila, da bo prav ona tista, ki bo nastopila v predstavi.

Otrokom je predstavila slikanico nato pa s svojim pripovedovanjem ob gledališču Kamišibaj in lutkah z ostalimi rekviziti pričarala prav posebno zimsko novoletno predstavo.

Otroci so predstavi sledili in z zanimanjem čakali kaj bosta Bibi in Gusti sipala.

Ob koncu predstave je otroke vprašala kaj je za njih sreča oz. kdaj so oni srečni in kako se ob tem počutijo.

Izjave otrok:

»Kadar pada sneg sem srečen. Takrat se smejem«

»Kadar se igram s kockami sem srečen. Takrat se smejim.«

»Kadar rišem z mamico sem srečna. Takrat se smejem«

»Kadar gremo na lučke sem srečna. Takrat se smejem«

Nato so otroci poskušali sami odigrati predstavo s pomočjo lutk in ostalih rekvizitov. Opazile smo, da je otrokom bila najbolj všeč sreča, ki sta jo sipala Bibi in Gušti. Te bi bili vsi zelo veseli v teh zimskih dneh.

Gabi se zahvaljujemo za predstavo in upamo, da nas s svojim obiskom preseneti še kdaj.

Besedilo: Nada Mačinković

Fotografije: Nada Mačinković

DOSTOPNOST