V soboto, 13. aprila je v Komnu potekal letošnji Kamenton 2024. Kamenton je celodnevna akcija popravila suhega zidu za otroke kraških šol in vrtcev z obeh strani meje.

S strani organizatorja – Partnerstva kraške suhozidne gradnje smo bili kot vrtec povabljeni k sodelovanju in, ker je bilo samo prizorišče dogajanja v neposredni bližini našega vrtca, smo se povabilu tudi odzvali. Povabili smo starše otrok, da se nam pri tem pridružijo s svojimi malčki in pridružilo se nam je kar 11 otrok skupaj s svojimi starši.

Na čisto poseben način je suhozidno gradnjo našim otrokom in nam vzgojiteljicam predstavila naša sodelavka ter članica omenjenega partnerstva vzgojiteljica Mojca Može Škapin. Otroke in nas je popeljala v svet suhega zidu – med drobne živalce in rastline, ki jih srečamo med kamenjem tega. Nato pa so se otroci skupaj s svojimi starši pridružili starejšim vrstnikom ter se pod vodstvom mentorjev partnerstva preizkusili v sami gradnji suhega zidu.

Ob tem bi se radi zahvalili organizatorjem za povabilo, da se jim pridružimo na tem dogodku ter staršem tistih otrok, ki so se odzvali našemu povabilu na dogodek. Preživeli smo namreč lep delček sobotnega dopoldneva v prijetni družbi ljubiteljev ohranjanja kulturne dediščine našega Krasa.

Besedilo: Agata Masten

Fotografija: Agata Masten

DOSTOPNOST