Letošnji novoletni bazar v enoti Lehte je bil poseben in prinaša svež veter s predstavo “Pekarna Miš Maš”, ki jo je priredila in režirala naša talentirana sodelavka Karmen Kastelic Pipan.

V enoti Lehte smo tudi letos pripravili novoletni bazar, a tokrat smo se odločili za nekaj drugačnega. Strokovni delavci smo se združili in ustvarili gledališko predstavo “Pekarna Miš Maš”, ki je navdušila otroke in njihove starše. Več kot polovica ekipe enote Lehte se je prelevila v različne like, kot so peki, mačkoni, miške in drugi pomembni liki v pravljici. Ostali so pomagali pri pripravi scene ter organizaciji in izvedbi celotne predstave. Čeprav je bilo veliko usklajevanja in dogovarjanja, odgovornost ni vplivala na dobro počutje in sproščeno klimo med vajami in samo prireditvijo. Sodelovalo je tudi tehnično osebje enote Lehte. Sodelavke v pralnici so nam pomagale pri pripravi kostumov, hišniki so skrbeli za tehnično brezhibnost, kuharji pa so nas razvajali s čisto pravimi miškami, s katerimi so se sladkali tako otroci kot tudi njihovi starši. Zahvaljujemo se občini Sežana, ki nam je posodila stojnice, plesnemu društvu Mehki čevlji za kostume in rekvizite, izdelane v sodelovanju z dijaki ŠC Srečka Kosovela smeri aranžerski tehnik, ter Ljubiši iz podjetja Rent&Event, ki je obiskovalce pogrel z okusnim čajem.

Otroci in starši so uživali na prireditvi, kar smo opazili tudi v naslednjih dneh v vrtcu, ko so otroci navdušeno razlagali in obnavljali zgodbo ter prepoznavali strokovne delavce v njihovih vlogah.

Najlepša hvala vsem, ki ste prispevali. Z vašimi prostovoljnimi prispevki smo zbrali 586,15€, ki jih bomo namenili za popestritev knjižnih in didaktičnih kotičkov v naši enoti. Hvala vsem obiskovalcem, županu, Občini Sežana, Krajevni skupnosti Sežana, podjetju Rent&Event ter vsem iz enote Lehte.

Avtor: Blaž Ukmar

Fotografije: arhiv enote Lehte

DOSTOPNOST