V mesecu marcu smo se v skupini račk pogovarjali o sebi, svojem telesu ter kako poskrbeti za zdravje.

Dobro počutje in zdravje gresta vselej z roko v roki, sta vrednosti, za kateri bi si morali prizadevati vse življenje. Tudi med otroke je potrebno širiti zavest o skrbi zase in za svoje dobro počutje. V vrtcu se trudimo, da ustvarjamo pogoje za oblikovanje zdravega, varnega in spodbudnega okolja, v katerem bi se počutili dobro vsi: otroci, vzgojitelji in starši. Odrasli moramo z svojim zgledom prispevati k temu, da se bodo otroci v vrtcu počutili dobro, varno in sprejeto.

V tem mesecu smo spoznavali svoje telo, veliko plesali in se gibali z različnimi deli telesa. Prepevali smo pesem »Malo miše« ter se igrali igro »Obliži«. Kazali in poimenovali smo dele telesa na sebi, svojih prijateljih. Listali smo knjige in prebirali različne pravljice o zdravnikih ter kaj storimo ko zbolimo.

Narisali smo tudi sebe in dopolnjevali človeško telo.

Vrhunec je bil zagotovo, ko sta nas obiskali medicinski sestri. Predstavili sta nam pripomočke, ki jih zdravniki ter one uporabljajo pri svojem poklicu. Ugotovili smo, da so ti pripomočki zabavni in čisto nič strašni. Sedaj nas zagotovo ne bo več strah zdravnika.

Besedilo: Katarina Černigoj

Fotografija: Katarina Černigoj

DOSTOPNOST