December je mesec, ko vsi najdemo otroka v sebi in se veselimo drobnih presenečenj, sladkih radosti in malih skrivnosti. Z otroki iz skupine Ovčke smo se popeljali v deželo pravljic- deželo Muce Copatarice.

Spoznali smo pravljico Muca Copatarica, sodelovali pri obisku in pogovoru z lutko muca Copatarica ter izdelali Mucin dom. Prepevali smo razne pesmi na zimsko tematiko, ter se seznanili z novima pesmima Kje je copatek? In Mucina pesem. Navajali smo se na samostojnost pri sezuvanju copat. Igrali smo se v Eko kotičku, kjer smo iz stiroporjevih kock sezidali iglu, se igrali s polnilom, ter ciljali žogice v snežaka.

V tem čarobnem mesecu nas je obiskal tudi dobri mož dedek Mraz, ki nas je na mrzel ponedeljek prišel pozdraviti, ter nam pustil darila pod novoletno jelko, katerih so se otroci zelo razveselili. Na prvi zimski dan nas je obiskala babica Zima s svojim ptičem Kosom, prinesla sta vrečko semen ter pesmico Pleši, pleši črni Kos. S semeni bomo hranili ptice v zimskem času ter pripevali novo pesem. Vsak otrok je z malo pomoči posejal svoje božično žito ter izdelal novoletno voščilnico, ki bodo krasili njihov dom v prazničnem času.

Besedilo in fotografije: Vanesa Čehovin

DOSTOPNOST