Rdeča nit projekta Zdravje v v vrtcu, v katerem sodelujemo že drugo leto, je letos ˝besede imajo moč˝. 

Te teme smo se v skupini Gumbki lotili v sredini meseca novembra. Najprej smo si ogledali raznolike novoletne voščilnice, ki smo jih v enoto prejeli v preteklih letih. Ob pregledovanju in prebiranju voščil, smo se pogovarjali o naših občutkih. Vsi skupaj smo si bili enotni da nam je lepo, ko nam kdo zaželi nekaj lepega. 

V nadaljevanju smo se pogovarjali o tem kaj bi mi lahko zaželeli nekomu drugemu. Ker je to zelo abstraktno, smo najprej razmišljali o stvareh, ki so nam všeč. Otroci so našteli nekaj dogodkov, trenutkov in situacij v katerih so se počutili prijetno. Skupaj smo prišli do zaključka, da lahko nekomu zaželiš tisto v čemer sam uživaš.

Otroci so zaželeli:

  • veliko skupnega ležanja ne veliki postelji
  • veliko žgečkanja z atom
  • veliko pohajanja z družino
  • veliko igre
  • veliko smeha
  • veliko izletov na morje…

Nekateri otroci so se med prebiranjem voščilnic spomnili, da smo lani izdelovali voščilnice za nonice in nonote (projekt Mala pozornost za veliko veselje). Ob tem sem otroke seznanila, da bomo voščila izdelovali tudi letos in skupaj smo se dogovorili, da bomo v čestitke napisali tudi njihova voščila. 

Ker želimo, da lepe in pozitivne misli dosežejo čim več ljudi in polepšajo dan vsem obiskovalcem vrtca, smo v garderobi pripravili plakat ˝misel zate˝. Vse starše in druge obiskovalce smo pozvali, da na plakat napišejo nekaj lepega.

Pozitivne misli bojo krasile garderobo v prazničnem decembru.

DOSTOPNOST