Obiskali so nas dijaki SŠVP Ajdovščina in nam zaigrali igrico »Gozdni prijatelji«.

V gozdu so se lovile gozdne živali: lisica, veverica, miška, medved in jež. Med lovljenjem je jež večkrat nehote zbodel svoje gozdne prijatelje. A Lisico so njegove bodice tako močno zbodle, da se ni več želela igrati z njim, zato je ostalim gozdnim prijateljem predlagala, da ga izločijo iz igre. Miška, medved in veverica so stopili do ježa in mu povedali, da se z njim žal ne želijo več igrati saj ima nevarne bodice, ki zelo bolijo. Tako so lisica, medved, miška in veverica ježa izločili iz igre. Jež je tako ostal sam in žalosten. Spraševal se je kaj naj naredi, da bi se njegovi gozdni prijatelji zopet igrali z njim. Takrat je mimo ježa priskakljal zajček. Zajček je prisluhnil žalostnemu ježu. Povedal mu je, da so njemu njegove bodice všeč. Predlagal pa mu je, da si jih le med igro zaščiti z oklepom. Tako ne bo nobenega od svojih gozdnih prijateljev zbodel. Zajček mu je pomagal narediti oklep in jež je bil zdaj spet vesel. Lisica, veverica, miška in medved so se spet vrnili. Zajček jih je prosil, da dajo ježu še eno priložnost in ga sprejmejo medse v igro. Zdaj jih njegove bodice ne bodo zbadale. Vse gozdne živali so mu dale priložnost in ga sprejele nazaj medse v igro. Videle so, da jih njegove bodice več ne zbadajo. Opravičile so se mu, saj so ugotovili, da ni bilo prav, da so ga izločili iz igre. Tako so spet skupaj igrali in bili gozdni prijatelji .

Sporočilo igrice je bilo, da otroci spoznajo, da smo vsi drugačni, a smo lahko kljub temu vsi prijatelji. In si nudimo medsebojno pomoč.

Igrico so obogatili z glasbeno spremljavo klaviaturo, ob kateri smo ob koncu igrice vsi skupaj zapeli tudi pesmice vseh nastopajočih živali.

Bilo nam je zelo zelo lepo.

Dijakom SŠVP Ajdovščina se zahvaljujemo za sodelovanje, ki ga želimo ohraniti tudi v bodoče.

Besedilo: Nada Mačinković

Fotografije: Nada Mačinković

DOSTOPNOST