Kar čez poletje smo postali veliki in se preselili v zgornje nadstropje vrtca. Otroci so spoznali nove vrstnike, novo igralnico, nove izkušnje.

 Jesen je čas, ko se narava obarva v najrazličnejše barve. Prvi jesenski dan smo pri Ježkih  jedli kosilo pri  praznično jesensko okrašeni mizi. Ogledali smo si igrico Pod medvedovim dežnikom, ob izvedbi otrok skupine Sončki.

Rdeča nit ob tednu otroka so bili » Zakaji in zatoji radovednosti«. Prebirali smo knjigo Zakaj? pisateljice Lile Prap in se ob njej pošteno zabavali. Obiskale so nas mažoretke iz kulturnega društva Franc Žiberna iz Povirja in nas razveselile s plesno predstavo. Skupaj smo ob zvokih glasbe zaplesali s cofi in mažoretnimi palicami.

Poskrbeli smo tudi za naše zdravje in si naredili Fit dan v vrtcu ter se družili in igrali z otroki iz skupine Miške in si tako izmenjali igralnice. Skupaj prepevali pesmice ob zvokih kitare. Ustvarjali smo jesenske listke, se veliko gibali na zraku in pridobili novo izkušnjo na sprehodu brez vrvice ob upoštevanju prometnih pravil na cesti.       Najbolj pa smo se zabavali ob kotaljenju po travniku in pri tem urili naše možgančke. Otroci so tako skozi igro razvijali sposobnost rabe jezika v vsakdanjem življenju, se ustvarjalno izražali, gibali in bili del družbenega okolja v katerem živijo.

Besedilo: Jana Može Kariž

Fotografije: Mateja Modic

DOSTOPNOST