»PRAVLJICE, KI SO MI JIH PRIPOVEDOVALI V OTROŠTVU, IMAJO GLOBLJI POMEN KAKOR RESNICE, KI ME JIH JE NAUČILO ŽIVLJENJE.«
(F. SCHILLER)

V vrtcu vsako leto veliko pozornost namenjamo branju in spodbujanju bralne kulture, saj se zavedamo, da branje predstavlja pot do znanja in informacij ter razumevanje sebe in sveta okoli nas.
Tako kot že mnogo let smo tudi v letošnjem šolskem letu uspešno izpeljali projekt »Bralni palček«, projekt v katerem Vrtec Sežana sodeluje s Kosovelovo knjižnico Sežana in tako spodbuja branje pravljic in družinsko branje doma. Tako so v projekt vključeni tudi starši. Branje pravljic doma je vir skupnega preživljanja časa družine. Otroci z branjem oz. poslušanjem knjižnega jezika bogatijo svoj besedni zaklad, spoznavajo črke, glasove, razvijajo domišljijo,…
Najstarejši otroci iz skupine Dinozavri so se v pripovedovanju pravljic zelo izkazali in zato prejeli priznanja, ki jim jih je podelila knjižničarka ga. Marja. Na podelitvi smo prisluhnili tudi pravljici »Kako pregnati dolgčas« (J. Harris). Pravljica govori o dolgočasnem dnevu v džungli, ki s pomočjo domišljije, nekaj barvic  in čarovnije postane čaroben.

Čestitke otrokom in njihovim staršem za vloženi trud.

Besedilo: Maja Anderlič Može
Fotografije: Maja Anderlič Može

DOSTOPNOST