Februarja smo nadaljevali z raziskovanjem okolice našega vrtca. V smeri hriba Lenivec smo iskali pastirsko hiško, ki se skriva v gozdu. Po poti navzgor smo zagledali kup kamna. Ko pa smo se približali smo ugotovili, da je to hiška. Pogovarjali smo se zakaj so jo zgradili in če jo danes še kdo uporablja.

Zraven bolnice je pritegnila našo pozornost štirna. Otroci so hoteli pogledati kaj je noter. Previdno so pokukali in ugotovili, da je voda, Pogovarjali smo se zakaj so sploh zgradili tako veliko “luknjo” in od kod prihaja voda. Otroci so bili presenečeni, da enkrat po domovih niso imeli tekoče vode. Ker je bila otrokom štirna zanimiva, smo šli pogledat še eno drugo, ki se nahaja v Živem muzeju Krasa. Do tja je daljša pot, ki pa smo jo brez težav premagali. Štirna se nahaja v gozdu kjer se otroci vedno radi igrajo z naravnim materialom.

Februar pa je bil predvsem pustni čas. Skupaj smo izdelali pustne maske in okrasili našo igralnico. Na pustni torek smo imeli pestro dogajanje. Vsi otroci so prišli ošemljeni v vrtec: imeli smo policaje, Spidermane, Else, metuljčke, dinozavre, Batmane itd. Najprej sta naša dvojčka praznovala rojstni dan. Prinesla sta plastelin za vse otroke. Vsak si je izbral eno barvo in nekaj izdelal. Izdelke smo postavili sredi mize in si jih skupaj ogledali. Po praznovanju nas je čakala pustna povorka, ki nas je popeljala do sedeža občine Sežana kjer nas je pričakal podžupan.

Od decembra meseca damo hrano za ptičke v hišico pred našo igralnico. Otroci jih opazujejo in se pogovarjajo kateri ptiči pridejo jest k nam. Ker se o ptičkih pogosto pogovarjamo smo se odločili, da jih tudi narišemo. Za modela smo uporabljali igračko, ki zgleda kot pravi ptič. Otroci so ptička zelo natančno risali in v njihovih risbah zajeli vse elemente (noge, oči, oblika glave, peruti)

V zadnjem obdobju se večkrat sprehodimo do atletske steze kjer otroci z veseljem pretečejo cel krog. Ponavadi pa naredijo še enega.

Besedilo: Andrea Roberti

DOSTOPNOST