Levi smo vstopili v novo leto z ustvarjanjem. Uporabljali smo svinčnike in tempera barve, ki jih dobro poznamo, a tokrat smo slikali in risali na podolgovatem listu.

Veliko smo uživali zunaj. Pomagal nam je mraz: pri železniški postaji smo našli velike ledene luže in takoj začeli se drsati, tipati in lomiti led. Igrali smo se dokler roke niso začele malo boleti. Takrat smo jih hitro segreli v naše žepe in se vrnili v vrtec. En dan pa nam je nebo podarilo tudi sneg. Otroci so zjutraj opazovali kako se dež spreminja v sneg in ko je začelo postajati vse belo so komaj čakali, da gremo ven. Ko smo prišli do snega smo se takoj začeli kepati! Nekaj snega smo našli tudi v naslednjih dneh v parku in ga seveda izkoristili za igro.

Januarja smo praznovali tudi naša prva dva petletnika! Konec meseca pa se je vreme otoplilo in smo se podali na pohod okoli hriba Tabor. Pot nam je ponujala lepe razglede in tudi pogled na avtocesto, ki je bila otrokom zelo zanimiva. Pogovarjali smo se kam avtocesta gre in kdaj so se po njej vozili. Na koncu pohoda smo si zaslužili lonček sadnega soka na soncu.

Besedilo: Andrea Roberti

DOSTOPNOST