Slovenija vsako leto tretji petek v novembru praznuje Dan slovenske hrane, ki ga obeležujemo s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Ta dan je priložnost, da otroke in odrasle opozorimo na pomen zdravega prehranjevanja, lokalno pridelane hrane in spoštovanja do dela slovenskih kmetov.

V našem vrtcu smo se tudi letos pridružili vseslovenski pobudi. Otroci so uživali v tradicionalnem slovenskem zajtrku (kruhu, maslo, medu, jabolki in mleku). Ob tem pa smo izvedli različne dejavnosti: z otroki smo se pogovarjali o tem, kako nastanejo živila, kot so mleko, med in kruh. Povabili smo lokalna čebelarja Sama in Patricijo Furlani, ki sta otrokom predstavila čebeljo družino in pomen čebel za naravo. Zapeli smo tudi pesem Čebelica (J. Bitenc). Otroci so izdelovali različne izdelke na temo tradicionalnega zajtrka.

Besedilo: Metka Vrtovec

Fotografije: arhiv vrtca Komen

DOSTOPNOST