Poletje je zaprlo vrata in odprla so se nova, v novo šolsko leto, v katerega vstopamo zagnani, polni energije, ustvarjalnih idej in raziskovalnega duha. Tako za otroke, kot tudi za starše je september poln novih začetkov in izkušenj.

Za otroke iz skupine Zajčki je september prav poseben, saj so iz  »majhnega vrtca« prikorakali v »velikega«. Septembra sva namenili čas otrokom, spoznavanju med seboj, igranju razno raznih socialnih igric, branju pravljic ter spoznavanju vrtca in njene okolice. Pomembno je, da se otrok počuti varnega in sprejetega, saj je to ključnega pomena za otrokov razvoj. 

Skupaj smo pozdravili prihajajočo koledarsko jesen s pravljico »Mala miška in veliko rdeče jabolko«, ki je otroke popeljala v svet pogumne miške, ki se na svoji poti sooča z izzivi pri prenašanju velikega rdečega jabolka. Zgodba je otroke učila vztrajnosti, sodelovanja in pomembnosti delitve. S svojimi živimi opisi in simpatičnimi junaki je pritegnila pozornost otrok ter sprožila živahen pogovor o njihovih najljubših jesenskih sadežih.

Po poslušanju pravljice smo se lotili likovnega poustvarjanja po pravljici. Vsak otrok je pobarval svoj papirnat krožnik ter iz njega izdelal pretikanko, ki so jo z volno skozi luknjice prepletali ter ustvarili svoje jabolko. Ta dejavnost je spodbujala razvoj finomotoričnih spretnosti in potrpežljivosti, hkrati pa so otroci uživali ob tem, da so lahko sami izdelali nekaj, kar so kasneje lahko ponosno, na prvi jesenski dan razstavili v skupni garderobi. Garderobo smo krasili skupaj z otroki iz skupin Levčki in Pandice, s katerimi smo se tudi dopoldne igrali in družili.

Za dva dečka je bil september toliko bolj razigran, saj sta praznovala svoj 3. rojstni dan. Vse najboljše,  Harun in Elija!

Besedilo: Vanesa Čehovin

Fotografije: Saša Benčič

DOSTOPNOST