Vse lepo se enkrat konča in tako se zaključuje tudi letošnje šolsko leto v vrtcu Dutovlje. Vrtčevsko leto je bilo zelo pestro in vsebinsko bogato. Veliko smo ustvarjali, se zabavali, peli, smejali in jokali, se sprehajali, raziskovali, izdelovali, brali, telovadili… Veliko smo se naučili in delček tega pokazali na naši tradicionalni zaključni prireditvi »Otroci – staršem«. 

V sredo, 29. maja, na prijeten sončni popoldan, nas je pričakalo veliko gledalcev. Nastopajoče so prišli gledati ne le starši, temveč tudi bratci, sestrice, none, nonoti, pa tudi naša dolgoletna sodelavka Klaudija Babuder in pomočnica ravnateljice Vrtca Sežana Jana Štok Pavlin.

Prireditev so vodili in povezovali kar otroci sami, najstarejši iz skupine Metulji. Najprej so se predstavili najmlajši otroci iz našega vrtca, to je skupina Mucke. Skupaj s starši so prikazali zelo priljubljene Bibarije in rajali ob pesmi Ringa raja. Sledil je nastop otrok iz skupine Mišk, ki so uprizarjali, peli in plesali na temo vozil. Tako je na oder pripeljal vlak, priplula ladja, slišati je bilo pesem Moj rdeči avto in Barčica po morju plava. Nato so nastopali otroci iz skupine Pingvinčki. V velikem rdečem loncu na pike so skuhali pesmice Volk obuje nove čevlje, Marmelada, Sedem lisičic, zaplesali so ples Račke ter Pingvinčkov ples. Zadnji so bili na vrsti najstarejši otroci iz skupine Metulji, ki so nas popeljali v stare čase. Uprizorili so stare rajalne igre, izštevanke in prikazali izseke starih običajev. To so bile igre iz časov naših non in nonotov.

Ker smo v vrtcu Dutovlje precej veseli, živahni in dobre volje, smo našo prireditev zaključili z veselo Kekčevo pesmijo ob spremljavi glasbenice in mamice Mojce Štoka.

Sledila je zahvala vsem, ki so nam pomagali pri soustvarjanju programa ali z materialnimi donacijami v tem šolskem letu ter Osnovni šoli Dutovlje, ki nam je pomagala pri organizaciji prireditve. Aplavz, ki je sledil, je bil namenjen vsem nastopajočim, pa tudi našemu nasmejanemu Dutovskemu timu.

Ob koncu je nastopajoče čakalo še sladko presenečenje. Dobrote je za otroke doniralo podjetje Mercator veleprodaja, kateremu se iskreno zahvaljujemo.

Vse skupaj se je zaključilo ob prijetnem druženju nas vseh.

Besedilo: Danijela Pipan

Fotografije: Nastja Hvala

DOSTOPNOST