V sklopu tedna otroka smo 3.10.2023 izvedli FIT dopoldan na igrišču vrtca. Otroke je ta dan obiskala lutka FITKA, ki je najmlajše otroke iz skupine medvedkov in starejše otroke iz skupine dinozavrov povabila na jesensko FIT igrišče z zanimivi gibalnimi igrami.

Igre, ki so bile pripravljene so bile prilagojene za vsako starost otrok posebej. Najmlajši so najprej prenašali buče iz zaboja v zaboj s hojo mimo ovir, čez ovire in metali žogice skozi obroč. Starejši otroci pa so s pomočjo žlice prenašali kostanj i zaboja v zaboj s hojo mimo ovir, pobirali žogice v paru in vlekli vrv. Na koncu pa so vsi otroci lovili še balone s penastimi črvi.

Vsi otroci so med igrami urili šest gibalnih sposobnosti hitrost, moč, gibljivost, ravnotežje, koordinacijo in natančnost.

Ob tem pa upoštevali pravila iger in spoznavali pomen medsebojne pomoči.

Lutka FITKA je med igro otroke spodbujala, tudi otroci so se sami med seboj spodbujali.

 V igrah smo sodelovale tudi strokovne delavke, kjer smo preverile naše gibalne spretnosti. Ob tem smo se vsi skupaj zabavali. Med izvajanjem iger nas je spremljala tudi FIT himna.

Za konec se je lutka FITKA skupaj z otroci fotografirala za spomin. Otroci so izrazili željo, da se lutka FITKA vrne še kdaj s kakšnimi zanimivimi gibalnimi igrami.

Naj bo za otroke svet gibanja, svet veselja.

Besedilo: Nada Mačinković

Fotografije: arhiv enote Lokev

DOSTOPNOST