Za nami je uvajalni mesec september, v katerem smo se med seboj že dobro spoznali, sklepali nova prijateljstva, uredili kotičke in igralnico, oblikovali dnevno rutino, ki nas bo spremljala skozi celotno šolsko leto. Za nekatere je bil mesec september v znamenju veselja, za druge, mesec objokanih obrazkov. Vendar tako kot vsaka novost, tudi prihajanje v vrtec postaja iz dneva v dan lažje, lepše in zanimivejše.
Ker je september mesec športa, smo veliko časa namenili gibanju. Otroci so se veliko gibali v igralnici, telovadnici, hodnik vrtca z različnimi športnimi rekviziti. Nismo se pa gibali samo v vrtcu, ampak nas je toplo in sončno vreme kar samo vabilo ven! Raziskovali smo okolico vrtca, se podali na daljše sprehode v naselje, se igrali v vaškem kalu, veliko priložnosti smo imeli za raziskovalno igro, ki je v veliki meri potekala ob bivanjem na prostem: Na igrišču, terasi igralnice. 

Otroci so imeli na voljo poganjalčke, kamjone, samokolnice, v katere so nalagali, prevažali kostanje, vejice, kamenčke itd. Mesec september smo zaključili s praznovanjem jeseni in sicer z jogo za otroke in praznovanjem dneva športa z igralnicami plezalnicami.
Otroci iz skupine Pikapolonice že z radovednostjo in veseljem pričakujemo nov mesec, ki bo še posebej jesensko obarvan.

Besedilo: Urša Milavec
Slike: Urša Milavec in Karmen Kastelic Pipan

DOSTOPNOST