V petek 13.10.2023 smo obeležili svetovni dan hoje skupaj z otroki iz skupine Pikapolonice.

Odpravili smo se na pohod v naravo. Skozi naselje smo odšli v gozd pod Sedovnikom. Med potjo smo bili pozorni na to kaj slišimo, vidimo in vohamo v gozdu. Ni manjkalo materiala za igro, učenje in sproščanje. Ob dobri družbi je bilo še bolj zabavno, potrebno se je bilo prilagajati, vzpostavljati stike, reševati manjše konflikte, boriti se za prevlado, skratka odlično. Narava ponuja bogato učno okolje in pozitivno vpliva na počutje. Otroci v naravi pridobijo veliko izkušenj, teren je nepredvidljiv, bogato izkušenjsko okolje poskrbi za razvoj raznih čutil in gibanje.  

Na cilju smo se okrepili s sadjem in vodo, nato je sledil še poligon iz naravnega materiala, v katerem so otroci neizmerno uživali. Na poti nazaj smo nabrali jesenske plodove, kateri nam bodo služili za igro v vrtcu.

Vsem toplo priporočamo hojo. Zakaj hojo? Hoja je pot do zdravja in boljšega počutja. Tako krepimo srčno-žilni sistem, izboljšujemo pretok krvi in kondicijo. Hkrati je hoja pot k Trajnosti, opustimo vožnjo z avtomobilom, prispevajmo k bolj zeleni prihodnosti našega planeta, ohranimo naravno okolje in gibanja, ki so nam bila dana.

Besedilo: Lela Smiljanić

Fotografije: Lela Smiljanić

DOSTOPNOST