December je bil poln veselja, ustvarjalnosti in prazničnega navdušenja. Zvrstile so se razne decembrske dejavnosti:

  • Krasitev novoletne jelke: Otroci so skupaj s starši ustvarili prav posebne okraske doma. Rada bi pohvalila vsakega posebej, saj so nastali unikatni izdelki. Naša jelka je bila okrašena s pisanimi kroglicami, bleščečimi zvezdami, ročno izdelanimi papirnatimi snežaki in drugimi unikatnimi okraski. Vsak okrasek je nosil prav posebno zgodbo in je bil poln otroške domišljije. Otroci so bili ponosni na svoje stvaritve, ko so krasili jelko, ki je postala pravo pravljično drevo v središču našega vrtca. Vsi, ki so vstopali v nap vrtec so uživali v pogledu na jelko, ki je sijala od veselja.
  • Obisk dedka Mraza: Eden najbolj pričakovanih trenutkov meseca decembra je bil obisk dedka Mraza. Otroci so ga sprejeli z navdušenjem in mu tudi zapeli pesem. Dedek Mraz je otroke obdaril z novimi igračami za skupino, ki so nas čakale po jelko. Igrač so otroci bili zelo veseli, sledila je igra z njimi. V očeh otrok se je zrcalila radost in čarobnost prazničnega časa.
  • Obisk Babice Zime in Sejanje dobrih del: Nepričakovano nas je obiskala tudi Babica Zima, spremljana s prikupnim ptičkom. S seboj sta prinesla vrečko semen za ptice, ki jih bomo hranili čez zimo. Sejanje semena za ptice nas bo naučilo o pomembnosti skrbi za naravo in živali, tudi v hladnejših dneh.
  • Praznična Glasba in Ples: Cel december smo posvečali praznični glasbi. Otroci so poslušali praznične pesmi, pela so se vesela božična besedila, in seveda, ni manjkalo niti plesa. Praznična glasba je ustvarila čarobno vzdušje, ki je razveseljevalo tako otroke kot vzgojitelje.
  • Druženje z Drugimi Skupinami in Skupinski Dogodki: December nas je povezal še bolj. Otroci so se družili z vrstniki iz drugih skupin, izmenjevali vtise in se učili drug od drugega. Skupinski dogodki, kot so ogled risank, organizacija novoletnega bazarja in skupno ustvarjanje, so pripomogli k razvoju skupnosti in medsebojnih vezi.
  • Igra z novimi igračami in Ustvarjanje: Igra z novimi igračami so prinašale radost in smeh, ustvarjanje novoletnih čestitk in izdelkov pa je otroke navdihnilo k izražanju svoje ustvarjalnosti.
  • Novoletni bazar je bil odlična priložnost za srečanje s starši, kjer smo strokovni delavci za otroke izvedli prirejeno gledališko predstavo Pekarna Miš Maš. Ob koncu so okušali praznične dobrote in si izmenjali novoletne želje. Odzivi so bili odlični, ob tej priložnosti se staršem zahvaljujem za obisk in prispevke.

December je bil v naši skupini čaroben čas, poln nepozabnih trenutkov in priložnosti za učenje ter rast. Otroci so pridobili nove izkušnje, starši so bili del teh posebnih trenutkov, vzgojitelji pa so opazovali otroško radovednost in veselje do prazničnega vzdušja. Skupaj smo ustvarili nepozaben december, ki bo ostal vtisnjen v naših spominih še dolgo časa.

Besedilo: Lela Smiljanić

Fotografije: Saša Teraž

DOSTOPNOST