Meseci bežijo, poletne počitnice se končajo in spet smo nazaj v vrtcu. Spoznamo svojo igralnico, svoj znak, znak skupine, svoje vzgojiteljice in nove prijatelje – igra se lahko začne.

Strokovni delavci se zavedamo kako je pomembno, da se prepletajo vsa področja Kurikula za otrokov razvoj.

Prvega septembra smo dobili sladko dobrodošlico občine Divača, posladkali smo se s sladoledom. Počasi in previdno so otroci začeli raziskovati igralnico. V knjižnem kotičku »berejo« in »čebljajo«, v igralnem kotičku nastajajo stolpi in hiške vseh vrst. Avtomobilčki potujejo v kraje po vsem svetu. Likovni kotiček vedno prevzame, saj nastajajo prve »čačke«, ki bodo nekoč prave umetnine. Sestavljanke so zanimive, saj nastane figura iz več delov, po spirali potuje gosenica, ki jo spremlja pesmica. Iz plastelina nastanejo kače, polžki in tortice.

Sprehod z vrvico je nekaj posebnega, saj opazujemo avtomobile, traktorje, ovčke, kužke in mucke. Igra na igrišču ponuja spust po toboganu, igro s kanglicami in lopatkami. Šolsko igrišče je ravno pravšnje za igro z žogami in vožnjo s poganjalčki. Na igrišču poiščemo tudi starejše bratce, sestrice in prijatelje.

Na sporedu je veliko gibanja. Igre z žogami, metanje na koš, poligon v telovadnici, ples ob glasbi z obroči, skrivanje v tunelu, tudi na hidracijo ne pozabimo.

Veseli smo, da smo nazaj v vrtec, kjer se igramo in brez da bi vedeli rastemo.

Besedilo in fotografije: Branka Trampuš

DOSTOPNOST