Narava je posebno področje, v okviru katerega razvijamo otrokove sposobnosti za dejavno vključevanje v obdajajoče fizično in družbeno okolje ter ustvarjanje zdravega in varnega življenjskega okolja in navad. Področje postopno razvija naravoslovne pojme, naravoslovno mišljenje, sklepanje, zmožnosti za uvidevanje in reševanje problemov, klasificiranja, iskanja ter prevzemanja bistva. Ti procesi pri otroku potekajo nezavedno, vendar so hkrati osnove znanstvene metode v naravoslovju.

Otrok spoznava in spoštuje živa bitja, uživa z njimi ter se zanima za njihove življenjske pogoje.

V okviru tematskega sklopa Gozdne živali, smo se skupaj z starši odpravili na srečanje z lovcema. Na zelo zanimivem in pestrem pohodu sta nam lovca povedala veliko zanimivosti in nas popeljala po skrivni poti, na kateri smo srečali medveda, sovo, lisico, šakala, jazbeca in fazana. Otroci so pomagali pri pripravi koruze za gozdne živali. Prisluhnili zanimivostim, ki sta jih pripovedovala lovca Dušan in Gregor.  Ogledali so si krmišče in opazovalnico. Za zaključek pa sta  pripravila še poslastico iz malin, jagod in lešnikov. Po zelo doživetem in vtisov polnem popoldnevu smo se odpravili proti domu.

Zahvaljujemo se Brkinsko Kraški lovski zvezi ter Dušanu in Gregorju za zelo prekrasno popoldne, kjer smo uživali tako otroci kot odrasli.

Napisala :Jerica Hlad 

Fotografije: Jerica Hlad in Urša Raimondi