Enota Štanjel

Ko se pelješ po magistralni cesti iz Sežane v Novo gorico, prispeš v Štanjel, naselje znano po srednjeveškem mestecu na griču. Pod gradom, kot ga imenujemo, se nahaja naš vrtec

Vrtec v Štanjelu je začel delovati v okviru Vrtca Sežana 1. septembra 1998 v začasno urejeni igralnici v prostorih stare šole. Oktobra 1999 pa se je preselil v novo zgrajeno stavbo, kjer je tudi osnovna šola.

Vrtec ima dve igralnici s terasama. Ena je prilagojena za otroke prvega starostnega obdobja, druga pa za otroke drugega starostnega obdobja. Zaradi velikega števila vpisanih otrok in prostorske stiske imamo že več let odprt en oddelek tudi v prostorih šole.

Za naše želodčke skrbita kuharici iz šolske kuhinje.

Stavba vrtca ima ugodno lego, saj je obrnjena na južno, sončno stran. Pred vrtcem se razprostira lep travnik, ki smo ga uredili v igrišče. V letošnjem šolskem letu so nam preuredili igrišče, dobili smo nov peskovnik, tobogan, gugalni avtomobil in leseno hiško za spravilo igrač. Sredstva je prispevala občina Komen.

Okolica vrtca nudi veliko možnosti bivanja na prostem in gibanja ter raziskovanja in odkrivanja naravnih in kulturnih zanimivosti.

Vrtec v Štanjelu obiskujejo otroci iz Štanjela in okoliških vasi. Vključenih je okrog petdeset otrok od 1. do 6. leta starosti.

Strokovne delavke se trudimo, da naš vrtec že ob prihodu v prostor otrokom in staršem vzbudi občutek topline, varnosti in prijaznosti. Skrbimo za dobro počutje otrok in kvalitetno vzgojo.

Dostopnost