Zmaji in gusarji v enoti Sežana


Že prvi teden počitnic nam je Ivana pripravila presenečenje, saj je prinesla pravega zmaja. Ogledali smo si ga, raziskali kaj vse ima in kako lahko leti. Seveda smo ga tudi poskušali spuščati a nam je ponagajalo vreme, saj v celem tednu ni in ni zapihal veter, ki smo ga na krasu drugače zelo vajeni. Vseeno pa smo se potrudili, da je naš zmaj poletel.


Otroci so si zmaje izdelali tudi sami, vsak je svojega okrasil po želji in ga tudi poskušal spuščati. Naučili smo se tudi novo deklamacija Daj – Zmaj avtorja Otona Zupančiča.

Po zmajih pa nas je v drugem tednu julija skrivnostno obiskal Gusar Berto. Po tem ko smo spoznali njegovo zgodbo z dečkom Lukom, nam je napisal pismo in nam vsak dan dodelil kakšno nalogo. Tako smo najprej morali izdelati gusarske kape, nato smo se naučili dve gusarski pesmi (eno nam je napisal gusar Berto, drugo pa nas je naučila Elena), nato smo si morali zamisliti in narisati svojo pravo gusarsko ladjo, za konec pa smo si zamislili še čisto svojo gusarsko zastavo. Tako smo spoznali kako gusarji živijo, kaj vse potrebujejo, tudi kaj imajo oblečeno, gusar Berto pa nas je na koncu pohvalil da smo postali pravi gusarji.


Za enoto Sežana Blaž Ukmar