Uživamo v poletju 

Otroci imajo možnost dogovarjanja, sodelovanja, reševanja problemov, razumevanje in sprejemanje stališč drugega. Pri dejavnostih prelivanja in polnjenja posod usmerjajo pozornost na to, da snovi obliko prilagodijo posodi in da zavzemajo prostor. ( Kurikulum za vrtce, 1999, str. 62 ).
Otrokom združenih skupin Kužki in Lisičke sva pripravili gusarsko zabavo z iskanjem skritega zaklada. Otroci so si izdelali gusarske kape in iz tulcev oblikovali daljnoglede. Napočil je dan, ko so iskali skriti zaklad. Zaklad je bil skrit v vrečkah, ki so bile v grmovju, na drevesni veji in zataknjena za žleb. Zaklad so našli in veselju ni bilo konca, ko sva plen razdelili.
Otrokom združenih skupin Kužki, Kenguruji in Dinozavri sva pripravili vodno zabavo. Otroci so se igrali ob bazenih z vodo z mlinčki, z ladjicami, z plavajočimi figurami, pretakali so vodo v različne posode, šteli skodelice vode in polnili plastenke, igrali so se z mlinčki, ladjicami in vodnimi pištolami. Zunaj smo bili do 10.00 ure, poskrbeli sva, da so otroci veliko pili in da so bili pred soncem zaščiteni s pokrivali.
Pomembno je, da se otroci počutijo varne, da se spoznajo in navezujejo stike zato jim posvečamo veliko pozornosti. Skratka imamo se super.
Za enoto Sežana: Katja Požar in Marjana Prelc Pirjevec