Zaključno srečanje vrtca Komen

Ker je v vrtcu Komen že tradicija, da imamo zaključna srečanja s pohodi po bližnjih vaseh, smo se letos odpravili raziskovat vas Škrbina.

Zbrali smo se pri pokopališču, kjer nam je nekaj besed namenila vodja enote Jana Štok Pavlin. Besedo je nato predala vaščanki Tanji Godnič, ki nas je popeljala skozi celotno vas. Po poti smo spoznavali materino dušico, cvet akacije, ter cvet bezga. Ogledali smo si, vrtačo oz. kot rečejo Škrbinci, ''du sredi vasi'', šli mimo Spacalove domačije, do kala Bačilo v ''dolnjem konci'' vasi. Tam smo si izdelali Škrbinkota iz naravnih materialov in se odpravili nazaj proti ''gornjemu konci''. Med potjo smo se ustavili še pri japnici pod Šimčevim mlinom, ter pohod zaključili na ''šulskm vrti''. Vrata svojega cvetočega zeliščnega vrta nam je na ogled odprla družina Benedejčič, lahko pa smo si ogledali tudi Staro šolo – učilnico, katero so obiskovali naši nonoti in none, ki se nahaja v prvem nadstropju Stare šole v Škrbini. Ostalo pa nam je tudi nekaj časa za prijetno druženje.

Ob tej priložnosti bi se rada zahvalila za sodelovanje in prijetno vodenje ga. Tanji Godnič, ter ga. Ireni Tratnik Dosso za izčrpno in zanimivo predstavitev učilnice v Stari šoli.

Za enoto Komen napisala: Karmen Antonič