Praznični december v vrtcu Komen

Tudi v tokratnem decembru smo si skupaj z otroki v vrtcu skušali pričarati čim bolj praznične in pričakovanja polne dneve.

Da bi prihajajoče praznike res začutili, smo si najprej postavili smrečico ter praznično okrasili prostore vrtca.

Nekega dne so nam palčki dobrih mož ob jelki postavili praznično skrinjo. Videti je bila zelo stara. V njej pa se je vsak dan skrivalo pravo pravcato presenečenje. Zato smo se ob njej vsakodnevno srečevali otroci vseh petih oddelkov in skupaj odklenili njen zaklad. Celo čisto prava tuba se je nekega dne znašla v skrinji, nanjo pa nem je seveda znal zaigrati le godbenik Jernej, ki nas je ob tej priložnosti obiskal. Skupaj smo peli praznične pesmice, plesali in rajali, si ogledali praznično risanko, si privoščili pravo praznično čajanko in zabavo s kokicami. Skrinja nam je v goste "pripeljala" knjižničarko Marijo, ki nam je polepšala dopoldne s praznično pravljico ter učence 4. razreda OŠ Komen z lutkovno predstavo v italijanskem jeziku.

Da pa bi to praznično vzdušje prenesli tudi v naše domove, smo za svoje domače izdelali praznične aranžmaje in voščilnice z lepimi željami.

Za konec pa smo ga le dočakali – tistega pravega – s sivo kučmo in belo brado.

Za vrtec Komen: Agata Masten