Dan hoje

 

V naši enoti smo v mesecu oktobru obeležili dan hoje. Ta dan smo vsi preživeli na
svežem zraku in uživali v sončnem jesenskem dopoldnevu.

Vsaka skupina posebej, se je odpravila v bližnjo, nekateri pa v malo bolj oddaljeno okolico našega vrtca.
Mravljice, Zajčki in Pikapolonice so si nadeli nahrbtnike in se urno odpravili na pohod po gozdni poti v bližnjo vas Gorenje. Ob poti so lahko opazovali lepote narave, kako lepa je v jesenskih barvah, videli so tudi veliko različnih dreves in rastlin.
Otroci iz skupin Lisičke in Muce so se tudi podali v gozd. In sicer v bližnji gozdiček pri železniški postaji. Med njihovo pustolovščino so s pomočjo sličic iskali različno jesensko listje, veje, gobe, storže, želode, kostanje in podobno.
Žabice in Miške smo si na daljšem sprehodu po Divači ogledali buče, ki so bile razstavljene pred hišo domačinov. Miške so se že na začetku sprehoda ustavile v
bližnjem sadovnjaku z jabolki, kjer so si ogledali jablane in se razgledali ter se sprehodili po prekrasni okolici velikega vrta. Žabice smo se tu ustavile ob koncu
našega dolgega sprehoda.
Naši najmlajši so dan preživeli v bližnji okolici vrtca. Sončki so se najprej razgibali v igralnici ter kasneje odšli na njihov prvi sprehod okrog vrtca. Levčki so se odpravili na sprehod po vrtčevskem igrišču in tam imeli še gibalne minutke.

Za enoto Divača: Maja Škrlj