Poletje s Krtkom

Poletje nam je s toplimi dnevi ponujalo veliko možnosti za bivanje na prostem, vendar pa prinašalo tudi omejitve, ki smo jih morali v dobro otrok upoštevati.

Poleti še več dejavnosti prenašamo na naše igrišče in okolico, saj nam košata drevesa zagotavljajo hladno senco tudi v najbolj vročih dneh, okolica vrtca pa ponuja dovolj možnosti in izzivov tako za vodene dejavnosti kot prosto igro. Na sprehodih opazujemo okolico, poslušamo, prepoznavamo in poimenujemo vse kar nas obdaja. Toplejši del dneva pa je namenjen bolj umirjenim dejavnostim, ko se v okviru ponujenih možnosti, otroci lahko prosto igrajo, spoznavajo različne likovne tehnike in materiale, se igrajo družabne, rajalne in socialne igre ali ustvarjajo in se gibajo na različne načine. Seveda poleti brez vode ne gre, zato strokovni delavci poskrbimo, da je te vedno dovolj, tako za pitje, kot tudi za osvežitev in mokro zabavo.

Družbo najmlajšim dela v vrtcu čez poletje krtek. Ogledali smo si različne risanke o krtku, prelistali slikanice in preko pogovora obnovili njegova doživetja- tako smo tudi sami poskusili popraviti igrače, pomagati prijateljem, pripravili smo sadni piknik, zalivali sivko pred vrtcem, spoznavali bibarijo "Miška in krt", raziskovali smo školjke, spoznali plavalne pripomočke, ustvarjali smo z zemljo, prisluhnili novim pesmicam…

 S pestrim počitniškim programom  skrbimo za to, da otroci aktivno in sproščeno preživijo poletne dni in si naberejo novih izkušenj, energije in lepih spominov za hladnejše dni.

Za enoto Divača: Mateja Lah Vojska