Sežana

Moder stol – nekdo misli nate

V okviru projekta UNESCO smo skupaj z otroki prebarvali naše klopi pred vrtcem v modro barvo. Cilj projekta je bil povezovanje socialnega učenja s tehniško – likovno kulturo ter spodbujanje ekološke občutljivosti.

Skupaj smo veliko razmišljali ter ugotavljali kam bi umestili moder stol v naše okolje. Predlogi otrok so bili različni (v gozd, v park, pred vhodom v vrtec). Nad idejo smo bili vsi navdušeni, pred našim vhodom sta, včasih nič kaj privlačni klopi, dobili zavidljivo novo podobo. Veliko pridnih rok je barvalo, brusilo, pripravljalo zaščitni material, toda brez pomoči naših hišnikov nam ne bi uspelo. Rok in Pavel sta nam razložila cel postopek barvanja, priskrbela material, in kar je najpomembnejše, bila sta pripravljena pomagati ter se z nami veseliti končnega izdelka.

V prihodnje bomo na klopi namestili misli, katere bodo opominjale, kako malo potrebujemo za srečo. Sami so ugotovili, da bi bil počitek na njih še boljši, če bi gor bilo zapisano:

  • Mamica je najboljša.
  • Družino imam najraje.
  • Sreča je nasmeh.
  • Rad imam sladoled.

Veliko smo se pogovarjali, sodelovali, si pomagali, skratka pokazali smo, da skupaj zmoremo veliko več in smo na to zelo ponosni.

 

Besedilo: Tijana Zlobec

Fotografije: Tijana Zlobec

Dostopnost