9.3.2020 smo izvedli prvo srečanje z umetnico Polono Prosen. Srečanja so se udeležili otroci s svojimi starši (tokrat so bile prisotne mame) in vzgojiteljica Anjo Kristan. Srečanje naj bi predstavljajo uvod v niz srečanj, ki bi sledila, pa nam je to žal preprečila vsem znana situacija “Covid”.

Na srečanju smo se drug drugemu predstavili skozi umetniški jezik – risanje. Nato smo prisluhnili pravljici Kamnosek, ki jo je Polona uprizorila na izredno izviren način, preko animiranja lutk in predmetov. Otroci so bili zelo navdušeni tudi nad zvočnimi efekti.  Nato smo pravljico obnavljali skupaj in jo poustvarjali preko dejavnosti oblikovanja z materiali.

“Všeč mi je bil Polonin način izvajanja predstave, nazoren, hudomušen in močno sporočilen (sporočilo: “Tak kot sem, sem v redu!”). Tudi umirjen način vodenja mi je pokazal, kaj pomeni “razkošje časa”, kaj pomeni prisluhniti si, počakati se, dati vsakemu res občutek pomembnosti. Vsi sprejeti, taki kot smo.” (Anja Kristan)

Ena od mam je zapisala svoja pričakovanja:

“Zabavo, lepo družbo. Upam, da se bomo lepo imeli! Lep spomin na te dni Dobri rezultati prepoznani na otroku.” (mama otroka E.)

Sama umetnica Polona Prosen pa je med drugim dodala:

»Kar mi je še posebej ostalo v spominu, je bilo ozračje, ki se je tekom ure ustvarilo, nekaka domačnost predvsem med mamicami. V razmislek: kako še naprej graditi na tem občutju v skupini na osnovi ustvarjalnih likovnih in gledaliških vaj.«

Za enoto Sežana Anja Kristan0