Sežana

Gozd in gozdne živali

Otroci so pripovedovali svoja znanja o tej temi. Od doma so prinašali stvari, ki so jih našli na sprehodu po gozdu. Iz njih smo v igralnici uredili gozdni kotiček. Otroci so spoznavali različne stvari, si izmenjevali znanja, primerjali stvari in se o njih pogovarjali. Zelo zanimivo je bilo brskati po gozdnih tleh in odkrivati žuželke in koreninice, ki se nahajajo v zemlji. Na sprehodih so spoznavali različna drevesa, jih poskušali poimenovati in med seboj primerjati.

Ogledali smo si poučne risanke o gozdu, ob katerih so otroci spoznavali gozdni bonton, kako se vedemo v gozdu, pomen gozda. Ob video posnetkih in slikanicah so otroci spoznavali lastnosti živali.

Na veliko veselje otrok nas je obiskal lovec Andrej. Otrokom je predstavil delo lovcev in prinesel pokazat nekaj rogovja, nagačeno lisico, medveda in šakala. Te živali so si prišli pogledat otroci iz vseh skupin. Podaril nam je tudi nekaj literature, katero so si otroci z zanimanjem ogledovali.s

Na to temo smo izvedli skupno srečanje otrok in staršev s sprehodom na krmišče. Do tja nas je pospremil lovec Anej. Predstavil nam  je piščalke, ki oponašajo oglašanje nekaterih živali. S seboj je imel koruzo, katero so otroci potresli za gozdne živali. Otroci so ob luži opazovali sledi divjega prašiča.

Ko se bomo podali v naravo, bomo še utrjevali spoznanja o gozdu. Andreju in Aneju pa se zahvaljujemo, da sta bila z nami.

Tekst in foto, Vanda Femc in Marjana Prelc

Dostopnost