Medicinska sestra Ana nas je večkrat obiskala in otrokom na igriv način predstavila nekaj tem: Skrb za osebno higieno, Le brez strahu k zdravniku in Zdrava prehrana. Ob prvem srečanju nam je Ana pokazala, kako si pravilno umijemo telo, nato smo si po njenih navodilih pravilno umili roke in okopali dojenčka v banjici.
Ob naslednjem srečanju smo ji povedali, da se zdravnika ne bojimo, saj nam da zdravila in smo potem zdravi. Predstavila nam je pripomočke, ki jih zdravnik potrebuje pri svojem delu, nato pa smo se igrali zdravnika. Ana nas je vse pozdravila – poslušala srce s teleskopom, izmerila vročino, povila rano s povojem …
Z Ano smo se pogovarjali, kaj moramo jesti, da bomo zdravi. Igrali smo se igrico razvrščanje sličic hrane je/ ni zdrava hrana. Obljubili smo ji, da bomo jedli čim več sadja in zelenjave ter pili vodo. Preden smo se poslovili od Ane pa smo skupaj naredili še 10 počepov, da bomo ostali zdravi.
Ob vsakem srečanju z Ano nam je bilo vedno lepo in smo izvedeli kaj novega o zdravem načinu življenja. Naše sodelovanje pa še nismo zaključili, saj smo se z Ano že dogovorili, da bomo spomladi skupaj telovadili v naravi.

Za enoto Sežana: Nevija Božeglav in Mojca Mozetič