Kot vsako leto smo tudi letos jedli kruh, ki smo si ga namazali z maslom in medom. Zdravje smo si podkrepili z mlekom in jabolki. Z izvajanjem dejavnosti iz tega projekta v vrtcu otroke seznanjamo z hrano, ki je pridelana v domačem okolju.
V skupini Delfini smo ob tej priložnosti gostili na zajtrku župana občine Sežana, gospoda Davorina Terčona, gospo Tanjo Ravbar in ravnateljico vrtca Sežana, gospo Radico Slavković. Prav prijetno nam je bilo v njihovi družbi saj so nam povedali dogodivščine iz njihovega otroštva in nam pripovedovali o tem, kakšni so bili njihovi zajtrki v tistem času.
Dan, ki smo ga posvetili slovenskemu zajtrku nam je zapolnil in popestril tudi obisk čebelarja, gospoda Ivana Ataljška. Zelo izčrpno nam je predstavil marljive čebele, zaradi katerih se lahko pri zajtrku zdravo sladkamo. Izvedeli smo, kako čebelarji pridelujejo med in kako čebele v panj nosijo cvetni prah. Gospod Ivan nam je pokazal posnetek, na katerem smo videli, da nismo samo ljudje sladokusci ampak tudi živali. Zanimivo nam je bilo gledati, kako medved krade čebelam med in jo ne odnese brez posledic. Čebele branijo svoj dom in ga pri tem prav pošteno popikajo. Na koncu smo poskusili različne vrste medu, ki nam jih je ponudil čebelar.

Avtor besedila: Anita Krapš Curk
Slika: Anita Krapš Curk in Vanda Femc