V skupini Dinozavri že dolgo načrtujeva dopoldan na travniku, tak čisto ta pravi, da bi res cel dan preživeli na prostem, na travniku pojedli tudi kosilo in tam tudi počivali. Pa sva z organizacijo takega dne kar odlašali, saj izvedba ni tako enostavna.

Lepa, dolga in nenavadno topla jesen naju je opogumila in nekega dne smo se takoj po zajtrku odpravili do senožeškega bajerja.

Med potjo smo se igrali tekmovanja v teku, opazovali smo spremembe v naravi, na cilju smo izvedli jutranje razgibavanje in pojedli sadno malico. Sledila je igra na velikem travniku, ki kar vabi k tekanju, lovljenju, valjanju in prerivanju.

V času kosila smo se preselili na travnik bližje kolovozu in se tam utaborili pod senco velikega drevesa. In sedaj, presenečenje – kosilo nam je pripeljala Milena oblečena v šefa kuhinje. Na meniju je bila pašta in solata, spili smo sok, se zahvalili Mileni in odpravili k počitku kar tam na travniku, v senci drevesa. Nadja nam je povedala pravljico, zapela nekaj pesmic in mogoče bi celo zaspali, če se nam ne bi mudilo nazaj v vrtec … ker saj veste, v vrtcu se imamo zelo lepo, a vseeno je najlepše, ko pa nas prideta mamica ali tatko.

Besedilo: Nadja Božeglav

Fotografije: Renata Gerželj, Nadja Božeglav