Senožeče

Delavnica dedka Mraza – tretjič

Eden od pomembnih ciljev Kurikuluma za vrtce je tudi cilj s področja delovne vzgoje in sicer Otrok spoznava delovni proces in razvija primeren odnos do dela. Primerno področje za uresničevanje tega cilja je priprava hrane, kuhanje in pečenje, saj so otroci za te dejavnosti zelo motivirani. Ob pripravi hrane na različne načine otroci spoznavajo pomen zdravega prehranjevanja, učijo se samostojnosti, skupinskega dela in delitve vlog, spoznavajo matematične pojme in razvijajo drobno motoriko. Prehranjevanje je lahko tudi ritual, pomemben za razvijanje prijaznih in prijateljskih medsebojnih odnosov, čemur v naši skupin dajemo poseben poudarek.

Prišel je čas, da tudi iz naše igralnice zadiši po piškotih in lotili smo se praznične peke. Tokrat smo pripravili preproste čajne piškotke in jih nato bogato okrasili. Pri tem smo uporabljali pripomočke pravih slaščičarjev in poglejte, kako dobro nam je šlo.

V času veselega decembra smo si nato večkrat pripravili čajanko z našimi piškoti in čajem iz nabranih zelišč. Čeprav že močno pogrešamo druženje s prijatelji iz drugih skupin našega vrtca, smo si čajanko pripravili sami, prijateljem pa odnesli čaj in piškotke v njihovo igralnico.

Neokrašene piškotke smo podarili za novoletno darilo vsem, ki jih imamo radi.Besedilo: Nadja Božeglav

Fotografije: Renata Gerželj, Nadja Božeglav

Dostopnost