Skok v novo šolsko leto je za nami. Letos vrtec v Materiji obiskujejo otroci dveh skupin: mlajši, do treh let so vključeni v skupino Sončki, starejši v skupino Balončki.

Pri Balončkih se že kar od začetka leta dogajajo prav zanimive  stvari. Športno evforijo, ki je zajela Slovenijo ob tekmah naših odličnih odbojkarjev in košarkarjev, smo izkoristili za državljansko vzgojo. Spoznali smo državne simbole: grb, zastavo in himno. Barvali smo slovenske zastave, nanje nalepili grbe in se naučili, da moramo vstati, ko zaslišimo našo himno.

Lepo vreme nas je vsak dan zvabilo na naše igrišče, kjer smo se veliko gibali, postavili smo si poligon in izumili novo igro, podobno odbojki. Poimenovali smo jo »podajalka«. Odšli smo tudi na daljši pohod proti Brezovici.

Na malce drugačen način smo letos praznovali prihod jeseni. Z otroki smo najprej spoznali obilje plodov, ki nam jih ponuja ta letni čas, se naučili deklamacijo o jabolku in izdelali vsak svojo lutko -jabolko. Ker pa praznovanja lepo popestrijo kakšni sladki priboljški, smo spekli rahlo jabolčno pecivo iz jabolk, ki so jih prinesli otroci. Ti so tudi aktivno sodelovali pri pripravi peciva: na koščke so rezali jabolka in umešali sestavine za biskvit. Pecivo je bilo res slastno, to nam lahko verjamete.

Besedilo: Tanja Škerjanc

Fotografije: arhiv enote Materija