V mesecu novembru je minilo 40 let odkar je za otroke vrtec Materija prvič odprl svoja vrata. Ta pomemben jubilej smo vsekakor morali obeležiti, kot se spodobi.

  1. novembra smo v dopoldanskem času v večnamenskem prostoru vrtca za povabljene goste izvedli krajši kulturni program, v katerem so se z deklamacijo in dvema plesnima koreografijama predstavili otroci obeh skupin. Za popestritev dogodka smo povabili tudi goste: skupino Lisjaki, mažoretke iz OŠ DBB Hrpelje in Evo Vatovec. Naj povemo, da so vsi povabljeni gosti nedavno tega ali pa že kar pred neka časa obiskovali naš vrtec, zato smo še posebej veseli, da so se našemu povabilu odzvali in smo tako vsi združeni izvedli res prisrčen program, v katerem smo uživali vsi , nastopajoči in gledalci.

Naj se ob tej priložnosti zahvalimo vsem za darila in dobre želje, našo veliko željo po projektorju in projekcijskem platnu, pa so nam uresničili odgovorni iz občine Hrpelje Kozina, za kar se še enkrat iskreno zahvaljujemo. Hvala tudi vsem povabljenim, ki so si ta dan vzeli čas, da so z nami obeležili ta lep jubilej.

Seveda si tako lepega dogodka brez staršev naših otrok, s katerimi res lepo sodelujemo, ne bi mogli zamisliti.  V popoldanskem času  smo jih povabili v vrtec, še enkrat izvedli naš program in starše presenetili z veliko torto z veličastnim ognjemetom. Ko smo se posladkali, smo srečanje nadaljevali v sproščenem druženju, skupaj smo risali, se igrali, rajali, skratka, imeli smo se lepo.

V tednu, ki prihaja bomo v prostorih vrtca razstavili fotografije dogodka in likovne izdelke staršev in otrok iz igralnega popoldneva.

Besedilo: Tanja Škerjanc

Fotografije: arhiv enote Materija