Lokev

Semena in vrtovi

V današnjem času se vse bolj zavedamo pomena zdravega načina življenja in s tem povezanega odnosa do bivanja v sožitju z naravo. Vrt v vrtcu otrokom na primarni ravni omogoča neposredno vzpostavitev stika z rastlinami in tudi z živalmi in različnimi naravnimi materiali. Na sekundarni ravni v procesu opazovanja rastlin in prepoznavanja njihovih potreb otroci krepijo in razvijajo svoje motorične, socialne in druge spretnosti. Vrtovi z rastlinami spodbujajo sodelovanje otrok, staršev in drugih deležnikov. Predstavljajo okolje za razvoj ustvarjalnosti in spretnosti, omogočajo aktivno preživljanje prostega časa, so lahko prostori veselja in sprostitve.

V našem vrtcu smo se že lotili spomladanskih opravil.  V mesecu februarju so otroci posadili čebulice narcis in skrbeli zanje. Zelo so bili veseli, ko so vse čebulice uspešno zrasle in zacvetele. Ob dnevu žena pa  so otroci s svojimi rožami razveselili svoje mamice.

Našo gredico smo že pripravili za sajenje in saditev. Sosed Milan, nam je pripeljal naravno gnojilo in zemljo. Mi pa smo posejali različna semena  in sedaj bomo zanje skrbeli, da bodo zrasle sadike, katere bomo posadili v gredico. Budno spremljamo kdaj bo kaj pokukalo iz posejanih lončkov.

Za enoto: Kocjančič Gabrijela

Dostopnost