Že drugo leto smo s skupino otrok vključeni v projekt SKUM. Namen in cilj tega projekta je, da v vrtčevsko okolje vpeljemo različne umetnike in se še bolj povežemo z različnimi kulturnimi institucijami.

V prvem letu smo zelo aktivno sodelovali z umetnikom Andrejem Fonom. Naš cilj je bil, da skupaj pripravimo glasbeno pravljico. Preko leta nas je večkrat obiskal, skupaj smo spoznavali različne instrumente, ki jih je izdelal sam, iz odpadnega materiala. Veliko smo muzicirali, ustvarjali, preizkušali nove instrumente in spoznavali različne glasove. Tudi mi smo iz odpadnega materiala izdelali glasbila, ki smo jih uporabili za glasbeno pravljico. Na zadnje srečanje, z Andrejem, smo povabili tudi starše, jim predstavili naše delo in zaigrali glasbeno pravljico.

V letošnjem letu pa smo sodelovali z umetnico Martinu Burger. Martina Burger je strokovnjakinja za vokalno tehniko in prav tega področja smo se lotili v naši skupini. Najprej nam je predstavila svoje delo in nam zapela nekaj arij. Nato pa smo preko mnogih in različnih vaj spoznavali naše telo, naše govorne organe. Na zanimiv in zabaven način smo ogrevali naše telo in se tako pripravili na petje. Naučili smo se nekaj novih skladbic in otroci so ob tem zelo uživali.

Jerca Dakskobler