Divača

December pri Pandah

Koliko se je dogajalo v mesecu decembru. Vsak dan nas je čakalo kakšno presenečenje…

 

Spoznali smo Bibi in Gustija, ki sta nam s pravljico Kako sta Bibi in Gusti sipala srečo res popestrila december. Najbolj smo se razveselili snega. Vragolij in norčij na snegu ni bilo konca.

Letošnja rdeča nit našega vrtca so bili simboli sreče. Od povsod so kukale štiriperesne deteljice, podkve, dimnikarji, pikapolonice… Vse za srečo v 2022!

Ker se zaradi ukrepov nismo mogli srečati v vrtcu, so otroci in starši doma izdelali vsak en okrasek za na smrečico. Tako da je našo igralnico cel mesec krasila čudovito okrašena smrečica. Hvala za pomoč starši. Veliko smo rajali ob zvokih prazničnih pesmi, v oblekicah, krilcih, s kapami…

Obiskal nas je tudi dedek Mraz. Zapeli smo mu nekaj pesmic, malo smo z njim poklepetali in nato hiteli odpirati darila, ki nam jih je pustil pod smrečico.

Obiskali smo tudi knjižnico, kjer je svoje vlake razstavljal gospod Janko Samsa. Polni pričakovanj smo se odpravili tudi v glasbeno šolo, kjer nam je dirigent Mitja Tavčar pokazal in zaigral na različna tolkala, Matija Marjon pa nam je predstavil klarinet in saksofon. Glede na navdušenje, bomo obisk kaj kmalu ponovili.

Ogledali smo si tudi proslavo ob Dnevu samostojnosti in enotnosti, sicer preko projekcije, ampak so otroci kljub temu uživali. Vsaka skupina je namreč pripravila eno točko in z veseljem smo si ogledali svojo ter točke drugih otrok.

Za zaključek decembra pa smo meli slavnostno kosilo. Za nami je res en praznični december, naj nam bo vedno tako lepo… Pa srečno.

 

Besedilo: Tina Tavčar

Fotografije: Tina Tavčar

Dostopnost