Že od leta 1992 dalje vsako leto na 15. oktober obeležujemo dan hoje.

Vse bolj se zavedamo, da je gibanje izjemnega pomena za naše dobro počutje. Najbolj naravna in zato tudi najbolj zdrava oblika gibanja je hoja. Dostopna je vsakomur, v vseh letnih časih in ne zahteva dodatnih sredstev ali posebne opreme.

Tako smo se tudi mi, v vrtcu Divača, odpravili vsak na svojo pot. Najmlajši Palčki so svoje prve korake delali kar po vrtcu. Z vrvico – Bibo so šli na doooolg potep do telovadnice, kjer jih je čakala gibalna urica.

Malce starejši – Rožice in Zvezdice pa smo se takoj po malici odpravili na daljši sprehod po Divači. Kaj vse smo videli! Buče velikanke, velik hrast, ki smo ga vsi objeli, tekali smo po travniku, se sprehodili skozi sadovnjak in nabirali jabolka… Za konec pa smo imeli pravi sadni piknik z jabolki. V vrtec smo prišli polni energije, novih doživetij in želj po še tako izkoriščenih dneh.

Najstarejši, otroci skupin Želvice, Pingvinčki, Mravljice, Vetrnice in Muce, pa smo se odpravili na planski pohod na hrib Kokoš. Na pohod smo povabili tudi svoje starše, sestre in brate, ter tako izkoristili prijeten sobotni dopoldne. Pot na hrib Kokoš je bila v družbi otrok iz vrtca, družinskih članov in strokovnih delavk zabavna, otroci so jo premagali brez težav, nekaj energije pa so prihranili tudi za igro na vrhu hriba.

Za enoto Divača: Tina Tavčar in Anika Perhavec