DogodkiKomen

Poletne novičke iz komenskega vrtca

Letošnje poletje nam je naklonilo veliko lepih, sončnih dni, ki smo jih v našem vrtcu dobro izkoristili. Seveda smo se najprej z otroki pogovorili o zaščiti pred soncem in prav z veseljem so si nadeli klobučke in kape, pili veliko vode in se držali senčnih kotičkov vrtčevskega igrišča. Vsak dan smo se osvežili in okrepili s svežim sadjem, občasno pa so nas iz kuhinje presenetili tudi s sladoledom.

Otroci so najbolj uživali v igrah z vodo. Veselo so jo prelivali, polivali, vrteli mlinček in vozili ladjice. Veliko veselja je bilo tudi v peskovniku in pri igri s kamenčki, kjer so ustvarili pravo gradbišče. V peskovniku in na pesku so kopali, stresali in gradili. Otroška domišljija ne pozna meja. Skrbeli smo tudi za čisto okolico, pridno grabili, pometali in tako spodbujali sodelovanje mlajših in starejših otrok.

Poleg gibanja na prostem smo veliko migali v igralnici, kjer smo si postavili različne poligone, plesali in peli poletne pesmi. Izkoristili smo tudi prijetno senco na naših terasah, tam postavili indijanske šotore, raztegnili brisače na namišljeni plaži in se vozili s poganjalčki. Nič manj pa nismo bili ustvarjalni. Iz papirja smo izdelovali sladoledne lučke, naredili origami živali, risali, barvali, lepili … Otroci iz vseh skupin so v avli vrtca pričarali pravi podvodni svet. Morske zvezde, ježki, mavrične in bleščeče ribice, vsi so krasili stene našega skupnega prostora in nam prinašali občutek morja.

Iz morja in ostalih dopustniških destinacij pa smo prejeli tudi veliko pozdravov. Otroci so se skupaj s starši res lepo odzvali na povabilo, da naš kovček zapolnimo s pozdravi s počitnic. Prav vsaka razglednica nas je razveselila.

Zdaj pa se vsi skupaj že veselimo jeseni, ko bodo na vrsti nove igre in dogodivščine.

 

Besedilo: Anita Cafuta

 

Fotografije: strokovne delavke enote Komen

 

Dostopnost