DogodkiŠtanjelŠtanjel

Januar pri Žabicah

V novo leto smo vstopili polni lepih spominov, vtisov in doživetij, ki so se nam zgodili med novoletnimi prazniki in počitnicami. Otroci so pripovedovali in opisovali počitnice, praznike in čakanje silvestrovega: bili smo v Bovcu, v hiški, smo tam spali; smo šli v kino gledat Minione; tata je vrgu petarde; smo se šli drsat, sem padel dvakrat na rit, tudi mama je drsala, jaz sem imel pinvginčka; smo pili šampanjc, ma tisti otroški; smo bili doma in so prišli prijatelji se k nam igrat; smo obiskali babico in dedija itd.

Ta mesec smo se pogovarjali o geometrijskih telesih in likih. Vrečka presenečenja nam je vedno kaj zanimivega prinesla, spoznali smo telesa, jih obrisali in dobili like, naredili risbe iz likov in se zaigrali z didaktičnimi igrami, ki so vključevale like. Igrali smo se tudi igre, kjer smo šteli. Preštevali smo otroke, predmete in si naredili svojo knjižico Štejemo. Otroci so od doma prinesli žoge in se z njimi velikokrat zaigrali. Prebrali smo tudi pravljico Katera je prava žoga? V roke pa smo večkrat vzeli tudi knjige Enci benci na kamenci in se nasmejali ob hudomušnih pesmicah. Odpravili smo se na sprehod v stari del vasi in odšli na daljši pohod do vasi Kobdilj.

Obeležili smo mednarodni dan brez multimedije. Otroci so povedali, da je to dan brez telefona, televizije, računalnikov, tablic in tudi igrač, ki imajo baterije. Namesto tega bodo popoldan preživeli tako, da bodo odšli ven, na igrišče, risali, igrali družabne igre itd. Tudi naš dopoldan je bil čisto drugačen od drugih dopoldnevov. Zaigrali smo se z igrami, ki smo jih izdelali iz odpadnega materiala, odšli na sprehod z obroči, prebrali pravljico pod padalom in to s pomočjo svetilke. Dobili smo kar nekaj idej, kako lahko brez multimedije preživimo čas in se pri tem tudi zabavamo.

Dvakrat smo se družili z Matejo iz Be Funky in se tako prelevili v plesalce. Obiskala pa nas je tudi upokojena vzgojiteljica Silvana in nam pripovedovala zgodbo o Mišku Tipu.

Besedilo: Mojca Mozetič

Fotografije: Mojca Mozetič

Dostopnost